Stiltje

Letar du efter ett golv…

Ett riktigt golv som kan ligga i flera hundra år och bara bli vackrare med åren. Ett golv som tål dagligt slit och släp, dåligt med tid, familjers framfart och ändå är vackert och välkomnande. Ett golv som hänger med i svängarna, som överlever byten av stil och familjesituationer. Ett modernt golv som samtidigt är det mest klassiska.

Golvet gör hemmet, säger vi. Det är naturligtvis inte sant. Det är personerna som bor i hemmet som skapar dess själ och känsla. Men inget hjälper nog så mycket till och är så beständigt som just valet av golv.

Därför är det så viktigt.

Vi har gjort valet lite enklare för dig. Vi har letat över hela världen, efter golv- och väggmaterial som inte liknar det du hittar hos andra. Saker som vi själva vill ha i våra hem. Som tar ut svängarna lite mer men som samtidigt passar in i begreppet Stiltje. Stiltje tolkar vi som stilla och beständigt. Som ett hem skall vara.

Det mesta kan ni se här på vår hemsida, men besöker du  någon av våra butiker är sannolikheten stor att något helt nytt kommit in. Det blir ofta så.

En sak till: allt det vi säljer är naturmaterial. Ingen sten eller platta är den andra helt lik. Det kan skilja mer eller mindre i både nyans och struktur, från ett golv till ett annat.

Och från bilderna här på hemsidan.

Det är detta som gör våra golv så speciella.

Stiltje skapades 2001 när jakten på material till en renovering satte fart av mig Pamela Moëll.

Jag hade alltid varit intresserad av sten och läste Geologi som en del av min Molekylärbiolog utbildning. Jag fann inget som passade i Sverige och sökte mig till andra länder för att finna det jag sökte . Och på den vägen är det. Jakten pågår än för att finna det unika med bästa kvalitet.

Pamela Moell

Pamela Moëll