Mallorca part 3- Familjesemester | stiltje

Mallorca part 3- Familjesemester

 

Efter ett långdraget försök till husköp där vi förvisso lärde oss allt om det Spanska husköps systemet som skiljer sig väsentligt från det Svenska  ( Mallorca part 1). Samt ett försök att lura in mig i den kriminella världen( Mallorca Part 2). Så hade jag nu mognat i mitt sinne så pass mycket att jag något så när visste vad vi vill ha. På ett ungefär. Ny resa till Mallorca planerades. Denna gång som mysig familj semester med våra 2 yngsta barn 7 och 10 år ( dom stora är 18 och 22 år- samma avels kombination). Hotell med pool bokades och jag kände mig genast som en ganska bra mamma ( För en gångs skull) . Jag bokade även i förbifarten in visning av sisådär 5-6 hus. Mellan baden tänkte jag.

Upp i luften mot Mallorca. Vi bor i södra Sverige så vi flyger från Kastrup , Köpenhamn. Det är min absoluta favorit flygplats och jag känner mig lugn bara jag kommer dit. Jag ser inte mycket folk i min vardag så jag  älskar att sitta och titta på människor och gissa vart de skall och vart dom kommer ifrån. Jag gör små sagor i huvudet om deras liv och finner det mycket avkopplande. Det är så mysigt anonymt på flygplatser tycker jag. Det är sällan man stöter på någon man känner och det tycker jag är skönt. Det skulle vara tokigt kan jag tro om jag satte mig utanför COOP i Simrishamn och stirrade när jag kände mig lite sällskaps sugen. Denna gång uteblev dock denna avslappande känsla som istället  utbyttes mot kissnödig och hungrig och när är vi framme . Det är mysigt med familj semester. Jag kände mig redan här lite kantstött i min bra mamma roll när jag rutit åt dom ett antal gånger före vi ens satt på flygplanet. Bara att ta sig igenom TAX Free är ett kapitel i sig. Här fick jag dock mamma mamma poäng om ni förstår vad jag menar då barnen fick nötter istället för godis.

Väl framme i Palma visade sig att jag hyrt minsta minsta bilen och vi fick med nöd och näppe in barnen och väskor i bilen. Min man gnällde för övrigt resten av resan i varje uppförsbacke vi gnetade oss upp för att jag hyrt en sådan dålig ( prisvärd tycker jag- den hade ju ratt och 4 hjul) – SKITBIL som han vid flera tillfällen utryckte sig. Han kan hyra bil själv i fortsättningen tycker jag. Och boka flyg. Och checka in. Och ta med pass . och packa . och .och
Bilen gick i varje fall framåt och före poolbadandet förklarade jag för dom varma glasskladdiga barnen att vi var tvungna att titta på lite hus. Vi ville ju att HELA ( typ nästan) familjen skulle få vara med och välja hus och jag trodde nästan på mig själv när jag sade det.

Dom första husen låg på östra sidan. HELT på östra sidan, inte i ljuvliga syd öst eller magiska nord öst  . Det blev en helt ny upplevelse för mig. Jag brukar hålla mig ifrån folktäta områden och har lätt folkskräck. Marknader , varuhus och sådana platser ger mig andnöd ( konstigt nog är REA undantaget från detta, där slår adrenalinet in och jag klara mig fint). Huset hade jag utan att titta på kartan tagit ut från en mäklar sida ( ni vet dom ärliga och hjälpsamma).  Huset var förvisso fint både på bilden OCH i verkligheten (halleluja) men  visade sig ligga rakt över ett  1000 rums gigant hotell som hade sina fläktar bakåt och lät som det tidigare besökta Kastrup HELA tiden.  Man kunde känna en svag bris från dom vi den tänkta pool platsen till och med.
Östra sidan präglades i övrigt av ballonger, platsmadrasser och annat smått och gott vilket resulterade i att jag smått hysteriskt skrek till min man att jag svimmar om han inte omedelbart kör våran SKITBIL ut ur detta vedervärdiga för mig semestergetto. Alla intrycken på sådana här ställen gör mig helt yr i vanliga fall och i 35 graders värme blev det inte bättre ( och ingen outlet fanns att sikta vilket som sagt brukar lindra min folkskygghet).
Nu råkade det sig inte bättre än att barnen när vi irrade runt för att hitta en väg ut ur eländet  såg glimten av ett hav och började skrika och gapa om att bada. God mor på familjesemester som jag var sa jag ok ( 100 p i mamma potten) och vi bökade oss ned till stranden. Här visade sig skitbilen vara en riktig hit då den var mycket lättaparkerad. Efter 30 min på stranden med ännu mer ballonger och parasoll fick jag andnöd och barnen blev mutade med glass om de kom med därifrån.

Nu hade vi i varje fall badat och jag kunde med gotta samvete säga att nu skulle vi bara titta på tre små till hus på VÄSTRA sidan. Så att barnen fick se hela Mallorca !!

Färden gick till Soller där barnen uppmuntrades med lång spännande tunnel . Nästan som spöktunnel på tivoli- särskilt som den på familj semester uppeppade mamman hoar hela färden så vi eventuellt kunde byta ut årets  Liseberg besök mot denna spännande färd. Barnen var måttligt roade men jag erhöll i varje fall 50 nya mamma poäng. Och dom skulle behövas.

Ser ni inte att det är en pool barn?

Huset som stod på tur låg på 500 m höjd i Tramuntana Mountains. Helt underbart. Man åkte ut från byn och sen åkte och åkte och åkte man på serpentin vägar 20 min utan att se ett enda hus. Här fick jag extra många gånger höra om bilens uteblivna kvalitet om man uttrycker sig trevligare än min man gjorde. Jag måste faktiskt hålla med honom att bilen faktiskt luktade ganska underligt särskilt vid denna rutt upp på berget. Halvvägs uppe på toppen låg detta för mig underbara hus. Enskilt läge stod det i beskrivningen och det kan väl stämma. Plus där till mäklarna!!!

Här uppe var det en magisk utsikt och det enda som hördes var syrsorna. Syrsor av den typ som jag är ganska säker på att man hör även på ålderns höst då dom hade en fantastik kapacitet. Hade det varit en dammsugare eller fläkt eller dylikt så hade jag fått visp sjukan av dom men av någon underlig anledning så fixar jag dessa ljud från naturen.
Jag blev förälskad ( ups) men min man fick lappsjukan. Barnen undrade var poolen var. Här uppe fick man inte bygga någon pool förklarade jag men tog dom käckt till vattencisternen ytterligare 100 m upp i berget och förklarade att detta skulle vi göra om till pool. Det hade fungerat om mäklaren bara hållit tyst om vad som fanns i denna vattencistern för att hålla den ren från möss och andra små söta djur som ramlade i.
Färden nedåt ( om möjligt ännu värre i ….bilen) handlade mest om Lock Ness odjur och annat smått och gott. Jag tilläts aldrig helt falla för detta hus och jag fick inte ge bud. Kanske inte bra att ta hela familjen med i varje fall…… Dom liksom gaddade ihop sig kan jag tycka.

Här kanske jag kunde få ro

Dagen fortsatte och två hus kvar före det skulle bli poolbad. Jag förklarade för barnen att det är rätt mysigt med kvällsbad när det är riktigt varmt ute och skitbilen hade ganska bra air-condition om man skall säga något till dess försvar.

I nästa avsnitt skall ni få höra hur det gick till den gången när jag skulle vara snäll liten fru.

Kompisar? Här finns ju massvis med får gullungar.

 

Fredags mys hälsningar från Pamela Moell

2 reaktioner på ”Mallorca part 3- Familjesemester”

 1. Å vilken underbar historia!!!!

  Jag njööööööt och förstår precis!!!!!!!!!

  Du skriver härligt medryckande & inspirerande!!!

  Ser fram emot att läsa fortsättningen …

  Kram
  Sanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen