Mallorca part 2- Kanske jag skulle ha blivit knarklangare. | stiltje

Mallorca part 2- Kanske jag skulle ha blivit knarklangare.

Fincan på bilden vill vara anonym.

Om ni minns den uppgivna stämningen från Part 1 så är det här vi befinner oss när vi bokar in weekend nummer 2 på Mallorca. Nya objekt skulle tittas på och nya delar av Mallorca skulle upptäckas. Helt utan entusiasm från min sida men min man var i det här fallet mycket bestämd att det var just Mallorca han ville vara på.

Så i Maj startade vi resa nummer 2 och denna gång hade vi mest objekt på Östra sidan av Ön. En helt fantastisk del med berg mer i min dimension ( inte så svårt att köra bil) och ett landskap så likt Tanzania att jag bara väntade mig att en giraff skulle dyka upp på vägen. Vi började med att titta på några objekt som fick mig helt övertygad om att mina farhågor om att aldrig finna mitt drömhus var bekräftade. Underbara bilder och ord från mäklare men sanningen var så långt ifrån mäklarnas verklighet man kan komma. Stunning view kunde ligga i en grop och klättrade man upp på en närbelägen backe kunde man om möjligt ha lite utsikt . Diskussionen med min man fortsatte under bilresans gång. Italien skulle det bli. Det hade jag ju sagt hela sista veckan hävdade jag , och en hel vecka är i min värld är en evighet.

Sist skulle vi titta på ett objekt som låg helt utanför vår budget. Bara för att se hur det ser ut när det ligger utanför budgeten…. Det skall man akta sig för. Såååå klart blev jag upp över öronen förälskad i denna enormt vackra finca. Gården låg på 200 m höjd och marken inneslöt ett berg på över 400 m höjd.  Utsikten var verkligen över hela Mallorca. Jag såg mig själv gå promenader upp till toppen och se ut över mina ägor i ny vältränad slimmad kropp ( denna vision fick efter en promenad över marken – inte upp till 400 m men kanske 300 m i 35 graders värme en liten reservation. På vintern skulle kanske dessa promenade som gjorde mig fit eventuellt vara mer lämpliga).

 

Efter denna visning åkte vi till Mallorca part 1 huset för att se att vi verkligen inte skulle lägga ned mer tid och kraft på det huset och döm av min förvåning när det var en STOR väg precis utanför huset. Min man påstår att den var där även första gången vi tittade och jag måste medge att den inte såg speciellt nybyggd ut. Jag hade bara undvikit att titta åt just det hållet.

Nu medveten om denna väg så övertalade jag min man om att vi visst skulle ha råd med detta högt över vår budget hus. Vi skulle hyra ut, spara och sen var ju räntorna så låga….Förälskelsen var stor och jag räknad och räknade. Vet ni hur man räknar när man är förälskad? Inte så bra.
Full av argument var jag och vi gav bud. Och det var nu jag förstod att jag valt helt fel bransch. Huset skulle vi visst få köpa men vi skulle då ta med en stor del av köpeskillingen i en plast påse. Ja ha. Kär som jag var ringde jag till banken och bad snällt om att få ta ut mitt pensionssparande.  I en plastpåse. Icke sa nicke. Det gick inte.
Min man tryckte ut varnings texter från internet att man INTE skall ge kontanta pengar vid en hus affär i Spanien. Inte i något fall. Inte ens om huset i fråga ligger på ett berg och är det vackraste hus på jorden.  Här skall tilläggas att även detta hus saknade vissa bekvämligheter som el och vatten. Men det är väl bara pittoreskt? Visst vill väl folk hyra sådana hus extra mycket? . Och faktiskt till slut genom att banken sade nej och min man överbevisade mig genom uträkningar vad som händer om räntan höjs ( trista han) mig så blev jag mest arg. Vem jag var mest arg på vill jag inte gå in på här men jag kan säga att det var spridda skurar ilska.

Under denna tiden Mallorca part 2 pågick hade jag noga begrundat alla möjliga karriärer där denna typ av pengar fluktuerar men ingen av dem låg direkt för mig och jag kände mig helt enkelt för gammal för att byta bana. Det närmast jag kom var knarklangare som jag tyckte kunde ha trevliga bi effekter på ålderns höst. Jag kanske även skulle kunna bedriva odling av produkten på mitt berg på Mallorca. Två flugor på smällen så att säga.

 

Jag förstår att jag genom denna blogg helt förstör mina möjligheter att någonsin bli omgift så vi får innerligt hoppas att min man står ut.

Part 3 följer….

2 reaktioner på ”Mallorca part 2- Kanske jag skulle ha blivit knarklangare.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen