Hitta din inredningsstil PART 1 – Bli trendig, det har aldrig varit enklare än nu. | stiltje

Hitta din inredningsstil PART 1 – Bli trendig, det har aldrig varit enklare än nu.

Jag får ofta frågor om vad som är trendig och vad som är ”nästa trend”. Frågor som är ganska olämpliga att ställa till mig då jag nog måste anses vara det mest otrendiga som finns. Och ändå så trendig. Du antar naturligtvis att föregående mening är ett utslag av mitt dåliga språkbruk.
Men icke. Trenden just är nämligen att inte vara så himla trendig (tack och lov). När jag får frågan brukar jag svara svävande och svamlande då jag inte har något egentligt svar. Detta har fått mig att reflektera över frågan och här kommer min reflektion.

Ärligt talat så är jag inte alls förtjust i trender utan vill att allt skall vara som det alltid har varit. Titta på detta med klädstil. Någon gång i 10 års ålder bestämde jag mig uppenbarligen att olivgrönt var min favorit färg. Jag minns jag hade ett par otroligt sköna flanell fodrade byxor från HM i just den färgen. Kanske är det dessa byxors fel eller förtjänst att mitt liv går i temat GRÖNT hur jag än försöker att variera mig. Byxorna blev lagade både här och där och jag kommer ihåg att jag använde dem tills dom slutade någonstans mellan knäna och anklarna. Byxorna försvann då på ett för mig då mystiskt sätt över en natt. Jag har sedan när jag själv blivit mamma förstått hur detta svek gick till…..

För att återknyta till temat TREND så är det nämligen så att om jag går ut för att titta på kläder, skor, tyg, tapeter eller till och med golv så slutar det nästan alltid med att jag kommer hem med något grönt. Eller grönaktigt. Om det inte finns något i butiken med denna färg (då trendsättare det året bestämt att just grönt är väldigt otrendigt) så slutar det med att jag inte kommer hem med något alls eller att jag ve och fasa kommer hem med något ogrönt som redan vid inköpstillfället kan se sin framtid oanvänt inpulad i min garderob. Jag har alltid haft lätt för att hitta vad jag tycker om av det som finns på marknaden och kanske det gör mig till en vad de kallar trendsättare. Företrädesvis grönt då. Kanske inte mer speciellt är så.

Vi undviker bilder från garderoben. Bild Peter Carlsson

Hur vill jag då anknyta detta till inredning och trender i inredning?
Samhällets trend just nu – och kläder och inredning är bara en spegling av just hur samhället ser ut – är att man skall hitta sig själv. Man skall vara unik (men inte FÖR UNIK ve och fasa då blir vi besvärliga). Så ta tillfället i akt att hitta dig själv även i din inredning. Det är både ekonomiskt och trendigt hållbart. Gärna ekologiskt och lite raw på en gång.

Alla har ett ”det här är jag”. Det kan vara klart ut kristalliserat i 10 års åldern eller komma krypande med stigande åldern. Men alla har något ni gillar. En stil eller uttryck där ni känner er bekväma och där ni oftast hamnar när det gäller kläder. När det gäller kläder är många vad jag förstår ganska säkra efter samtal med mina fåtal vänner. Nästan alla har en hög längst bak i garderoben med ihop knycklade kläder – eller otroligt fint upphängda aldrig använda, tvättade eller strukna är ett alternativ. Så det kan vi sluta skämmas över och skänka högen till mer välgörande ändamål.

Varför är det då så mycket svårare i inredning? Inredning är dessutom är så oerhört viktigt och inget man kan kasta i de bakre regionerna av garderoben om det blev fel.
Viktigt för att det är den plats på jorden som är DIN. Din viloplats där du skall känna dig trygg och andas ut. Hemmet blir viktigare och viktigare ju snabbare samhälle vi får omkring oss och ju mer stressade vi är.
Ge dig själv ett hem för DIG. Strunta i trender och oss trend nissar. Just nu är det dessutom trendigt att just vara sig själv. Se på alla böcker och kurser om att ” hitta sig själv” som att det faktiskt är den svåraste uppgift vi har. Går inte att googla eller slå i wikipedia .

Hur gör man då för att hitta sig själv i inredning? Ett tips är faktiskt att just öppna sin garderob. Är den elegant och klassisk – go for elegant och klassiskt i inredningen. Är den Boho. Go for Boho. Är den lila – go for lila. Och när jag säger titta i garderoben så menar jag dom 10 plagg du faktiskt regelbundet använder, inte dom ihop knycklade längst bak som ofta dessutom är en drömbild av dig själv. Jag vet inte hur många eleganta kläder jag har där.
Nästa tips är att direkt ni känner er hemma och lugna i en miljö. På bild eller verklighet. Försök att fundera ut VAD det är som gör er lugna. Är det färgerna. Rymden. Icke rymden. Eller en viss möbel. Använd er stressande telefon för att skapa en ”det här är jag mapp” med bilder och notiser så skall ni se att det ganska snart kommer att uppdagas ett tema. Ett tema som är DU.

Ta sedan med dig mappen till en duktig butik (tex Stiltje) och vi / dom hjälper dig att hitta DIG i just deras produkter. Hållbart, ekonomiskt och så oerhört trendigt (prisa gud).

Bästa hälsningar från numera urtrendiga Pamela

Pamela Moell trendig stil

2 reaktioner på ”Hitta din inredningsstil PART 1 – Bli trendig, det har aldrig varit enklare än nu.”

  1. Så bra du skriver. Just att ha ett personligt hem måste väl va det skönaste. Det är ju i sitt hem man ska trivas och bo. Inte bara visa upp. Själv gör jag mönster och designar olika produkter för hem och kläder mm. Det skulle vara kul att designa tapeter och kakel så det får bli någon gång. Här är min sida om du vill kolla på en del jag gjort www society6.com /gunalfsdotter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen